Βίντεο για δράσεις σε παιδιά μετανάστες / πρόσφυγες

Το πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» δεν έχει σύνορα, για αυτό ανοίξαμε την αγκαλιά μας σε ακόμα περισσότερα παιδιά αλλά και τους γονείς τους, κάνοντας δράσεις για παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες.  Με το πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου» στοχεύουμε να συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε δασκάλους και να ενημερώνουμε γονείς για να μεταδώσουν τη γνώση και τα σωστά εργαλεία στα παιδιά για την ασφαλή και υπεύθυνη πλοήγησή τους στο διαδίκτυο. Γιατί το διαδίκτυο είναι το παρόν αλλά και το μέλλον των παιδιών μας.


Βίντεο για το νέο υλικό των μικρών παιδιών

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, τα παιδιά μπαίνουν στο διαδίκτυο από ολοένα και μικρότερη ηλικία. Είναι όμως έτοιμα σε τόσο μικρή ηλικία; Tα παιδιά δεν χρησιμοποιούν απλώς περισσότερα μέσα, αλλά υιοθετούν και κάποιες επισφαλείς πρακτικές από μικρή ηλικία. Για αυτό από το 2023 ξεκινήσαμε το νέο πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου», που απευθύνεται σε μικρά και πολύ μικρά παιδιά. Το πρόγραμμα αυτό παρείχε στους εκπαιδευτικούς όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας στους μικρούς εξευρευνητές του διαδικτύου.


Αποτελέσματα αξιολόγησης 2023-2024

Εδώ μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος από τους εκπαιδευτικούς για το σχολικό έτος 2023-2024. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, με τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν κατά 96% ότι το υλικό του προγράμματος θα τους είναι χρήσιμο και σε άλλα μαθήματα που διδάσκουν και κατά 92% ότι θα είναι πολύ χρήσιμο και για τους μαθητές τους. Σας ευχαριστούμε όλους πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε.


Αποτελέσματα αξιολόγησης 2021-2024

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν για τα έτη 2021 έως 2024 καθώς και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος από τους εκπαιδευτικούς. Είναι εντυπωσιακό ότι από το σχολικό έτος 2020-2021 που ξεκίνησε το πρόγραμμα μέχρι και σήμερα έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 10.000 δάσκαλοι και καθηγητές. Επίσης από τις αξιολογήσεις δηλώνουν κατά 99% ότι εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και κατά 90% ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια πλέον να διδάξουν την παιδεία στα μέσα.